Sunday, October 30, 2016

Terminator: Genisys (Εξολοθρευτής: Γένεσις)



Η θριαμβευτική επιστροφή του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στο ρόλο που τον καθιέρωσε





Είδος: Δράση/Περιπέτεια
Πρωταγωνιστές: Arnold Schwarzenegger, Jason Clarke, Emilia Clarke, Jai Courtney, J. K. Simmons, Dayo Okeniyi, Matt Smith, Courtney B. Vance, Lee Byung-hun
Σκηνοθεσία: Alan Taylor
Εταιρεία Παραγωγής: Skydance Productions
Παραγωγή: David Ellison, Dana Goldberg
Σενάριο: Laeta Kalogridis, Patrick Lussier
Βασισμένο σε: Χαρακτήρες από τους James Cameron και
Gale Anne Hurd
Μουσική: Lorne Balfe
Κινηματογραφία: Kramer Morgenthau
Επεξεργασία: Roger Barton
Διανομή: Paramount Pictures
Χώρα προέλευσης: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Η.Π.Α.)
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 22 Ιουνίου 2015
Διάρκεια: 121 λεπτά
Μέσο διανομής: DVD, Blu-ray (BD)


Νέα αποστολή, Νέα απειλή, νέα μοίρα. Απολαύστε μία εκρηκτική βόλτα μέσα στον χρόνο σε αυτό το νέο κεφάλαιο της blockbuster σειράς ταινιών, Ο εξολοθρευτής (Terminator).

Στον πόλεμο των ανθρώπων εναντίον των μηχανών ο λοχίας Kyle Reese στέλνεται πίσω στο 1984 από τον ηγέτη της ανθρώπινης αντίστασης John Connor με σκοπό να προστατεύσει την νεαρή μητέρα τού τελευταίου, Sarah Connor. Αυτή τη φορά όμως αναπάντεχα γεγονότα έχουν αλλάξει το παρελθόν και απειλούν το μέλλον όλης της ανθρωπότητας.

Τώρα ο Reese (Jai Courtney) πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του με την Sarah (Emilia Clarke) και τον φύλακα – προστάτη της (Arnold Schwarzenegger) για να σώσουν τον κόσμο και να σταματήσουν την νέα εξέλιξη των εξολοθρευτών.

Πριν ξεκινήσω με την αξιολόγηση της ταινίας θα πω μερικά λόγια για τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Ο Άρνολντ είναι ένας άνθρωπος που θαύμαζα και θαυμάζω από παιδί απεριόριστα. Είναι ένας εξαιρετικά ευφυής και ικανός άνθρωπος που πέτυχε σχεδόν οτιδήποτε κι αν έβαλε στόχο στη ζωή του.

Αυτόν τον καιρό διαβάζω την αυτοβιογραφία του στα Αγγλικά και πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί από το πόσες τρομερές δυσκολίες έπρεπε να ξεπεράσει στη ζωή του, ειδικά σαν παιδί και σαν νεαρός. Έκανε σπουδαία καριέρα σαν αθλητής του Bodybuilding. Ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις με μεγάλη επιτυχία. Έγινε πασίγνωστος και βραβευμένος ηθοποιός. Καθώς και πολιτικός, κυβερνήτης της Καλιφόρνια. Όμως παραμένει, ίσως λόγω της ταπεινής – φτωχικής του καταγωγής, ένας προσιτός και ευγενικός άνθρωπος με υπέροχο χιούμορ και αγάπη για τους ανθρώπους.

Σπάνια οι άνθρωποι έχουν την δύναμη, το σθένος και την ικανότητα να πετύχουν όσα πέτυχε ο Άρνολντ. Επίσης οι πολιτικές του τοποθετήσεις διαφέρουν πολύ σε σχέση με τους υπόλοιπους ανθρώπους του κόμματός του και δείχνουν έναν έντονο ιδεαλισμό, έστω και ουτοπικό.

Και το 2015 έμελλε να παίξει για ακόμα μία φορά τον ρόλο που τον καθιέρωσε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ρόλο. Τον ρόλο του Εξολοθρευτή – προστάτη.

Μου έδωσε μεγάλη χαρά που ξαναείδα τον Άρνολντ σε τόσο καλή κατάσταση και φόρμα στην ηλικία που είναι τώρα. Και μετά από σοβαρή εγχείρηση αλλαγής βαλβίδας της καρδιάς που είχε κάνει 10 περίπου χρόνια πριν. Το σώμα του είναι ακόμα μυώδες και δυνατό και λίγο υστερεί σε σχέση με το σώμα που είχε στα νιάτα του!

Η σκηνοθεσία του έργου είναι αρκετά καλή, όμως αυτά που κλέβουν την παράσταση είναι οι ατάκες του Άρνολντ και τα εξαιρετικά οπτικά εφέ. Όπως θα περίμενε κανείς φυσικά από μία Αμερικάνικη σύγχρονη ταινία του 2015.

Όλοι οι ηθοποιοί παίζουν πολύ καλά το ρόλο τους. Ξεχωρίζουν κατά την άποψή μου ο Arnold, η Emilia Clarke ως Sarah Connor και ο Jason Clarke στο ρόλο – έκπληξη του John Connor.

Το μόνο υπαρκτό πρόβλημα του Terminator: Genisys είναι το εξής: Θεωρώ ότι ο τρόπος που παρουσιάζεται το σενάριο στον θεατή δεν είναι και ο πιο εύληπτος. Προσωπικά χρειάστηκε να ξαναδώ την ταινία κάποιες φορές προκειμένου να κατανοήσω πλήρως το σενάριο.

Το έργο είναι κατάλληλο για ηλικίες από 12 ετών και πάνω. Αυτό σημαίνει ότι η βία που περιέχει κινείται σε ανεκτά και μάλλον χαμηλά επίπεδα και δεν είναι προσβλητική. Όμως δεν συστήνω να δει ένα παιδί τη συγκεκριμένη ταινία.

Το Terminator: Genisys έχει απ’ όλα τα καλά: Χιούμορ, κυρίως από πλευράς του Άρνολντ. Πολλές και απρόβλεπτες ανατροπές. Καταιγιστική δράση. Τεράστια αγωνία μέχρι τελευταίας στιγμής. Αλλά και το πιο αισιόδοξο τέλος σε σύγκριση με όλες τις προηγούμενες ταινίες της σειράς Ο εξολοθρευτής.

Η πρωταγωνίστρια, Emilia Clarke, είναι γνωστή και αξιόλογη ηθοποιός. Είναι μία όμορφη Βρετανίδα με πολύ καλίγραμμο σώμα και με ιδανικές γραμμές.

Δυστυχώς το DVD που έχω στα χέρια μου είναι μάλλον φτωχό από άποψη έξτρα υλικού πέρα από την ίδια την ταινία. Το αντίτυπό μου το προμηθεύτηκα από το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα από το e-bay. Δυστυχώς όμως το δισκάκι δεν είχε ελληνικούς υπότιτλους και παρακολούθησα ολόκληρη την ταινία καθώς και τα extras με Αγγλικούς υποτίτλους. Άρα όσοι την αγοράσετε από το εξωτερικό, σιγουρευτείτε ότι ξέρετε καλά Αγγλικά.

Συμπερασματικά, το Terminator: Genisys είναι μία πολύ καλοφτιαγμένη και αξιόλογη ταινία που θα ικανοποιήσει τους περισσότερους οπαδούς της σειράς. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πήρε τόσο κακές κριτικές από τον τύπο όταν είχε πρωτοβγεί. Αν σας αρέσει ο Άρνολντ όπως κι εμένα τότε μην την χάσετε!



 

No comments:

Post a Comment